Få overblik over dit forbrug med hjælp fra en energikonsulent

Selvom man hver måned betaler sine regninger og har boet i den samme bolig i årevis, så kan det være svært at få et dækkende overblik over, hvor meget man egentlig bruger om året på energi. Hvis man har en fornemmelse af, at det er meget, så ønsker man måske at få klarhed over, om der er forbedringer, man kan få lavet på boligen, så udgifterne til energi kan nedbringes. Det svære er at regne ud, hvad der kan betale sig, og hvor man skal sætte ind, for at komme i mål.

En energikonsulent kan hjælpe med at danne overblik over økonomien i boligen i forhold til forbruget af energi. Der skal en speciel uddannelse til, hvis man vil være energikonsulent. En energikonsulent har som regel i forvejen en uddannelse som arkitekt eller ingeniør, så der er tale om en højtuddannet person, som skal forholde sig uvildig til opgaven. Vedkommende laver som oftest energimærker på huse, der skal sættes til salg, men kan også hjælpe, hvis man ønsker overblik over mulighederne for at lave forbedringer på sin nuværende bolig.

Book en tid

Hvis du går ind hos botjek.dk, kan du let booke tid til besøg af en energikonsulent, som kan komme og gennemgå din bolig. Hvis du skal sælge din bolig, så vil der blive udarbejdet energimærke. Det er lovpligtigt med energimærke, hvis man vil sælge sin ejerbolig i Danmark. Den bygningssagkyndige energikonsulent vil kunne give et overblik over udgifterne til energi i din bolig, og eksperten vil også komme med bud på, hvilke forbedringer, du kan foretage, så du kan nedbringe energiforbruget i din bolig.

Kan det betale sig?

Botjeks energikonsulent vil også lave et skøn over, hvilke forbedringer det kan betale sig at lave, hvis du gerne vil have energiforbruget ned. Dette gøres på baggrund af de målinger, der er blevet foretaget, og ud fra de gældende dagspriser på håndværkere og materialer. Det kan være en god hjælp for dig, hvis du overvejer at investere i forbedringer i boligen. Hvis du skal sælge, vil det også være nyttige oplysninger for køber.